SlideShow

0

The walking dead..



seriously... aku mmng sukeee......... sngat ngan cite2 yg berkaitan ngan zombie. mase mlm bile tah aku tnga tngok channel fox.. pastu ade marathon cite the walking dead ni tengok cam best je aku pon layan la cite die.. aku rase sampai pg cite tu... tp da psal mata aku x larat nk layan, smpai episod brape je aku tngok. mmng layan gile cite dier. make-up zombie dier mmng bes nak mampos.. real giler bai. zombi dier x la mcm zombie 28 days later.. yg bole sprint cam bolt mase kejar kite. zombie die bole lri2 anak je.. tp ramai nak mampos lg pon bg aku ni firs tv series pasal zombie yg aku pena tengok la. jngan x caye ye rating cite ni kat us tnggi giler siot.. lg pon cite ni diadaptasikan dari komik..


plakon2 the walking dead


look real huh??

f******g d**n zombie..

pasar borong bai..

nice art bro...

aku suke cite zombie ni bkan ape2 sngat pon. aku just suke terbayang bile zombie menakluk contohnye negare aku malaysia.. mestila huru hara berlaku kan. dan masa tu mesti sifat sebenar manusia mcm tamak, khianat dan mcm2 lg akan muncul time tu.. dan aku selalu ter tanye2 adakah aku juga akan menjadi seperti itu.. well kalo aku tengok satu citer zombie.. mesti aku akan bayangkan diri aku kalo aku kat posisi hero cite tu.. da aku akan selalu cakap.. "kalo aku la kat situ mesti da lame da kena lapah ngan zombie.. hahaha..

P/S knape elaun aku x msuik lg?????????????
3

facebook...

ape yg anda boleh buat kat fb???  tentulah kite chat, comment orng nye gambar. tulis status kite. cari kwan yg ditelan zaman, cari jodoh dan macm2 lg. tapi bg aku fb 80%  nye telah aku gunekan sbgai tmpat aku bermain game. x caye ni la game yg telah aku sertai/ main haha...











hahahaahahahahaha........ bnyakkan kalo ade sape2 yg main game yg tersenarai di atas add2 la kau sbgai kwan die yeeeeeeee..................
3

The darkest day in my life.....

hmmph.. da lame x tulis blog. bile nk tulis balik terpakse tulis pasal kisah sedih ni plak..., main idea citer ni. laptop asus k40ae yang bernilai RM18++  yang aku bru pakai x sampai 3 bulan untk digunakan sebagai medium pengajaran aku di institut pendidikan guru raja melewer telah dicuri orang. haaa.. terkejutkan, x sangke lak aku tempat orang yg dilatih untuk menjadi seorang guru yang berguna terdapat pencuri yg berkaliber di dalam nye.. da la curi laptop bdk bru, cr time sehari sblom aku blk umah lak tu. x de ati perot btol la dia ni. mcm maner la mak bapak ko didik ko. entah2 mak bapak ko pon same cam ko. kalo nk jadi pencuri x yah la jd cikgu, fokus la pade satu bidang je... pegi la masuk institut pencuri2 warga neraka tingkat 7 tuuu..., memalukan profisyen perguruuan je...
aku x tau la.. bile ko da nk ngaja bdk2 nnt. ntah ape la jd kat diorang. rosak anak2 orang nnt. tapi aku redha la dengan kejadian aneh ni. sbb Allah x kan kasi sesuatu dugaan pada hambanya, jika hambanya x mampu menanggung dugaan itu. mngkin aku ade bwat bnyk dosa kot, tu lah balasan Allah kat aku. tp smpai mati aku x maafkan pencuri tu....




P/S: sedih sngat RM18++ lesap begitu saja UWWWWAAAA!!!!!
1

penatkah jadi seorang guru????

hahaha... mentang-mentanglah nak jadi cikgu, dlm mase 5 thun lagi. Itupon  kalo Allah SWT mengizinkanlah. hahaha. secare jujurnya.. adakah penat menjadi seorang guru? mestila penat. kalo x penat bukan keje la namenye. btol x...btol x. sebenarnye aku nk cite time aku semester 1 ni da bnyk giler aktiviti2 yg aku dah buat. ini bukan komplen ye... ini satu kebanggan hahaha.. contoh2 dier



ni time asean school games
(aku jadi human graphic kat sini penat giler3 seyh...)













ni lak time sambutan kemerdekaan
(aku jadi human grafik gak sini huhuhu....)



ni lak time perhimpunan guru-guru seluruh malaysia
(bangga seyh tapi aku tetido time tu gomenasai...!!!!)

bnyk kan aktivit dier, sbnarnye bnyk lg tapi mlas nk sebut je... ape pon i am very happy because i will be a teacher.. hehehe..

P/S: da lame x post blog.. maklum la sbokk...
4

bulan ramadhan al-mubarak

aku tau2... mesti plik kan asal aku post title ni ari ni..., padahal besok raye kan. hahahaha. ia satu misteri yang anda langsung x dpt rungkaikan.... anyways aku nk ucapkan selamat menyambut ramadhan yang mulia ini kepada semua manusia yang beragama islam


0

FRUST GILER!!!! LAAA.....

tajuk je frust... tp x de la frust mane hehehe.... da brape mnggu la aku kat sini, x terkira aku. aku ingatkan x de la berat sngat nk blaja jd cikgu sains ni. rupenyer berat jugak.. kene la blaja blik chemist, physic, ngan bio blik. syllabus dier cume rndah skit je dari bdk2 metrik nyer. Asal la aku x denga ckp mak aku...., mak aku da suro da aku jd cikgu BM, asal la aku x denga ckp mak aku. sape yang susah skrang ni, aku jugak yang susah. amik ko balasan anak derhaka.....tp da takdir kan, accept jer la. hehehe... yg aku frust sebenarnyer, biler la elaun aku nk masuk ni?????? duit bnyak pkai bai kat sini... frust.frust.frust.frust.frust.frust.frust.frust.frust.frust.frust.frust.frust.frust.


1

Day Out!!!!!!!

td aku ngan nyai kuar tengok wayang kat wangsa walk..bess!!!, kitorang tengok cite Prince Of Persia, bkan setakat citer dier best tmpat dier pon bes gak.. kitorang x yah la nk berhimpit-himpit dalm tren lg lps ni. nk beli tiket pon x yah beratur panjan2 dah..., kerusi wayang dia plak. wa kata sama lu. besar!!! sangat!!, kalo korang bawk spare part punggung, gerenti bole ltk disisi korang. HUHUHU...
1

the journey of my life so far....

aku ingatkan kehidupan selepas SPM ni senang tp susah nk mampos!!!, naseb baekla ade gak iman dalam hati aku ni. slps dpt result SPM yg x seberapa tu (6A 3B 1D) aku ingatkan besarla gak peluang aku untuk sambong blaja tapi rupenyer peluang die lg kck dari kuman. aku ingatkan dapt la tawaran metrik. tp biler tengok result dier.. 'harap maaf permohonan anda tidak berjaya'.. panas je hati aku, pastu boleh plak dier suro aku apply course perakaunan. tp aku x kesah sangat la, sbb aku mmng x bercadang nk masuk metrik. aku pon apply la 'UPU' ngan 'KPLSM'. time UPU aku apply course farmasi, pasal result SPM aku selenge je kan, skali lg permohonan aku ditolak. skali lagi hati aku berdarah. aku pon pujuk la hati aku "takpe2, KPLSM insyaallah dapat kot". time aku nk check KPLSM, hati aku dh berdebar-debar dah. skali lg permohanan aku ditolak. hati aku dh meraung "WHAT THE HELL!!!!, WHATS WRONG WITH MY RESULT DAMMIT!!". Pastu aku da  nk jd  sparuh zombie... hati aku da tawar dh. kemudian mak aku ckp kat aku "takpe, sabarje... jgn putus asa lg, cube buat rayuan dulu. entah2 lps buat rayuan tetiba dpt ke". Lalu aku pon buat la rayuan kat UPU ngan KPLSM. kemudian aku dpt la jd calon tambahn KPLSM utk ditemuduga.... Skrang ni aku tnga tunggu result jer.. Bpk aku ckp, result KPLSM kuar 14 jun ni. pastu aku dengar Result UPU kuar minngu ketiga bulan julai atau 4 jun ni..., mintak2 la dpt... huhuhuhu...



harap persoalan di mana aku akn smbung blaja terjawab...
0

Cardiff City FC

aku bace la paper WOW! arini, pastu aku terbace pasal ade 2 orang ahli korporat Malaysia yg ade saham bnyk la  dkat Cardiff City FC ni. kirenye diorang ni mcm bos la kot..., walopon kelab ni adelah kelab divisyen ke2, tp bangge la gak ade jalur gemilang kat stadium tu.. ape2 pon tahniah la ye. walopon aku sokong MU, aku sokong korang jugak la. moga2 lepas ni, korang dapat la masuk EPL....Cardiff City FC fighting!!!!!!


0

CHECK THIS OUT!!!!!!

aku nk berkongsi skit pengalaman ngan korang ni, ade la satu hari tu, aku tengok la rancangan Oprah kat channel 712 ngan kakak aku, pastu black eyed peace ade la nk wat persembahan kat Oprah sempena ape ntah. diorang wat la konsert utk oprah. yg menarik nye dalam konsert tu, diorang nyani  lagu i gotta feeling. pastu ade sorang je penonton pompuan pkai bju biru ni menari, penonton lain semua diam diri tegak jee.., aku pon pelik la.. giler ke ape pompuan tu, dier sorang je menari.. pastu tiba2 makin lame, makin ramai yg join pompuan tu menari. serentak lak tu diorang menari.., smart giler.rupe-rupenye, diorang mmng da plan dh nk wat camtu, diorang siap training lg tu.. x tau la kalo korang da tengok ke blom video ni. kalo blom tengok. tekan-tekanlah punat play kat bawah ni yer..


smart kan..smartkan.. terer la diorang. music video bwah ni  pon aku respect gak.. cool la big bang ni...


2

The First 'Izzat Annual Awards

dengan ini sya insan bernama Izzat najmi bin Ibrahim telah mengumumkan kepada dunia bahawa aku pade tahun 2010 ini ingin buat award aku sendiri. haha. sape yg dapat award ini ptot merase bangge kerana award ini amat berpestij(aku sendiri la yg kate). oleh kerane ini adalah 'Izzat Annual Award (IAA) yang pertama skali, tentula bnyak bende yg serba kekurangan. pada thun ini. hanya ade 3 kategori sahaja....

kategori pertama adalah....., The Best Anime Soundtrack....

pemenangnya adelah dari anime 'romeo x juliet'...., yang lagunya  bertajuk, you rising me up yang di composed oleh Hitoshi Sakimoto dan dinyanyikan oleh Lena Park

You rising me up(opening song for romeo x juliet)


Cyclone(ending song for romeo x juliet)

untuk info tambahan, soundtrack fullmetal alchemist brotherhood, sergeant keroro, dan juga Tsubasa Reservoir chronicle turut dicalon di dalam kategori ini..

kategori yang kedua ialah, The Best Anime Ever....., Fullmetal alchemist brotherhood. yang telah dicipta oleh seorang mangaka wanita jepun bernamaHiromu Arakawa. dan telah diarahkan olehYasuhiro irie dari animation studio yg bernama Bones. Storylined dier dan watak yang mengagumkan telah menyebabkan anime ini merangkul anugerah ini. tidak lupa juga dengan fight scene yng begitu memberangsangkan...

beberapa AMV oleh Fullmetal alchemist


 
AMV dari Animax




Untuk info tambahan, anime naruto, bleach, one piece, detective conan, dan kekkaishi turut tercalon..


Dan kategori yang terakhir sekali adalah The best Manga in Life.. dimenangi oleh manga 'Naruto'..


dan untuk info tambahan, manga Bleach, Blazer drive, dragon ball, fairytail, dan one piece turut serta di calonkan..



itu sahajalah unuk 'Izzat Annual Award pada tahun ini...
sehingga berjumpa lagi pada thun hadapan..




3

The Day Of Anugerah cemerlang!!

seriously aku ckp, sebenarnya aku malas giler nk pegi anugerah cemerlang. maklumlah. 6A je la katekan. A pun kalo orang tengok A taik kucing je..., tp bile dipikir-pikirkan balik. kalo aku pegi anugerah tu mesti dapat duit. kalo dapt 20 ringgit pon jd la. dpt tengok 2 cite. dr 4 cite pilihan aku. aku da pilih 2 dah, aku nak tengok cite 'The Last Song' ngan 'The prince Of Persia'. lalu aku pun menebalkan muke ku utk pegi ke majlis itu. Pembuka Ucapan dia bapak lama la. rase nk gugur je  sepasang telinga ni. aku da tido bangun, tido bngun da, x abis2 gak ucapannya. sakit ati btol la. tp sbb nk dpt duit, terpakse gak la aku menempuh dugaan ini. Tp yng paling aku x suke kan, mase nk berator nk amik sijil itu. mestila bdak2 yg berotak geliga ni berator kat depan, pastu mc nye plak pegi umum tempat diorang sambong blaja. ade pegi US lah, france lah, mesir lah. mestila aku jeleskan, otak lembu mcm aku ni Universiti depan rumah pon entah x gerenti dpt msok. Tp apabila aku membuka envelop yng berisi wang tunai itu. aku terlihat ada not rm50 di dalamnya..., wau kaye skola aku ni, dpt la ku tengok wayang bulan ni...yahooo.... time kasih smksp!!!!!!!
1

use your money!!!

skali lg aku merancang utk keluar tengok wayang sorang2 utk mengubati hati aku yg kecewa dan duka. ade 4 movie yg menarik perhatian aku. jd... yg mane satu patot aku pilih???





prince of persia: the sands of time



the last song



nightmare on the elm street


knight and day
5

match

pg td, aku pegi la tngok bdak2 skola aku pegi lwn softball kat sungai kertas, ari ni pompuan ngan laki ade 1 game je, team dak pompuan kalah ngan teknik gombak, 6-8  kot..., tp team dak laki menang lwn ngan bdak taman melawati, 19-18, tu pon diorang catch up blik time second innings, aku ingat kan diorang da nk klah da. tp alhamdulillah, mnag gak diorang.

P/S: harap2 esok pon diorang menang gak..
3

Korean flu

korean flu ni bkan satu penyakit ye....,jgn pikir laen2 plak, dulu time remaje2 dlm enset aku ade lagu2 melayu ngan omputih je, skrang ni bila aku sudah menginjak dewase, lgu2 bernada korea la plak yg berkumandang kat telinge aku, dulu skit je lgu grup korea yg aku dengar, mcm, super junior, big bang, ngan SNSD, skrang ni tmbh lg group2 yg aku dngr.. mcm


                                                                       BEAST/ B2ST



U-KISS



T-ARA



KARA
2

future

mase ari tue aku gi la interview kat SPA(suruhanjaya perkhidmatan Malaysia), x tau la perkataan ape yg dpt disamakn ngan perasaan akul. aduyaii.... mntak2 la dpt upu. da la metrik x dpt!!!!!




P/S: mase aku gi interview tu, ade tv3 dtng, hahaha...
1

sdey...huhuhu..

ari tue aku ade tengok cite kat star movie tjuk die, watching detective. actress die lucy liu, comel die dlm cite tu, tp yg bes nyer ader dialog yg smart dlm cite tue, die time babak lucy jln kat kubor die ckp " apabila aku berjalan di kubur, aku suka tengok tarikh orang yg mati yg same dngan tarikh lahir aku. ia bagaikan, aku menggantikan tempat die kat dunia ni" smart siot dialog tu...


 ckp pasal tarikh lahir, aku ade tertengok iklan kat tv pasal seorang wanita, dier kate dier slalu smbot ari lahir die dngan care yg gembira, tp bile die melahirkan anak, baru dier tahu berape sakitnyer ibu dier nk melahirkan die. sejak ari tue, dier da x sambot da hari lahir dier. dlm kate2 dier tu, btol jugak kan, apsal kite nk happy time tu, sdngkan orang yg kite paling syang kat dunia sdng dlm keadaan sakit pada hari lahir kita. oleh itu, sayang la ibu kite slalu..




P/S: aku x dpt metrik....Siot tolllllll!!!!!!!!
3

comeback PART 2 "THE NEXT DAY"!!!!!!

tragedi ni terjadi pada keesokan harinye selepas kami menonton cite yg  penoh kontreversi "clash of the titans", tragedi ni bemula, pabila pasukan hoki smksp ingin mengadakan latihan di padang turf di Stadium Tun Abdul Razak (tu la kot.. name stadium tu) pade tragedi itu aku terkejot paliba sebuah kereta naza ria, mamarkir kan dirinya di hadapan tubuhku. da la farid nizar lak yg bawak. gerombolan kami di anggotai oleh, aku, farid, halim. nyai, kecik ngan tong. setibe nye nye kami disane, kami pon terus bermain. (ade pasukan hoki australia dtng gak time tu, tough2 pompuan diorang). tragedi bermula apabila kami mahu pulang, gerombolan kami telah disertai oleh amir iman. tragedi ni bermula apabila, farid nizar tersalah jalan, die da masuk highway. time tu kitorang rilek lg. nyai ckp "takpe2, nnt kite bole lalu ikot Duke". Tetapi bagaikan jatuh ditimpa tangga, farid terlepas plak lk jln nk masuk duke. nyai ckp lg "takpe2, kite bole kuar ikot Shah Alam. tetapi kami sesat plak kat shah alam. lalu amir iman mencadangkan untuk ikot sungai buloh je. terpaskse la kami ptah blik. dari sungai buloh tu kami kuar ikot kepong, dan akhirnya kami tibe ke destinasi kami.. Alhamdulillah

P/S: aku orng yg pling snyap dlm kete tu, sbb aku langsong x tau jlan. hahaha..
0

comeback!!!

hohohoho...... semenjak aku menjawat jawatan penganggur yg berkaliber ni, aku seringkali kuar jln2 ngan kwn2 ku, ade time ari rabu tu aku, nyai tong, halim, ngan kecik. pegi KLCC nk tengok cite clash of the titans la.., bile smpai je kat stesen KLCC, nk la trus beli tiket tmn melati sbb nnt, time blk, x der la sbok2 nk pegi beli. time nk beli tiket tu lak, nyai buat hal. dier terbeli tiket wangsa maju. sengal betol cashier giant ni. nasib baik ade mamat cine tu snggup beli tiket die. well kitorang mkn tengh hari kat mc donald. sbb ade mc value lunch. ngan bole refill air. tp time nk refill air tue. semua cam cencorot, malu nk mintak. sengal btol la korang ni, jantina je lelaki. huhuhu.


Tp kan, kalo korang nk tau, kitorang mmng x puas hati ngan cite ni, bukan the whole story la, time climax dier tu. sengal btol la sape yg tulis skrip cite ni. ade ke patot, raksase kraken tu nk kuar dr air punye la lame nk mampos. hero die lak hanye tayang je kepala medussa kat dpn kraken tu. trus kraken tu mati. mengarut je. yg  pling mengarut mase hades dtng nk lwn ngan perseus tu. gaye dier msuk tu mmng smart dah. terangkat punngung aku. tp time lawan dier cam bubor. hero dier baling je pdang kat badan dier. hades trus kalah. ape ni bro x smpai seminit, villians dier trus kalah. tercengang aku tengok citer tu mcm tu. naseb baek time dier lwn scorpion ngan medussa tu bes

P/S: anyway we enjoy this movie, and kitorang jumpe fahrin ahmad time on the way blik. ( serius aku ckp, aku smpat bertentangan mate ngan dier. tp diorang sume x caye)
1

the pacific (HBO miniseries)


smalam aku tengok cite the pacific kat HBO, bes gak la cite dier..., time dier perang lg bes tengok. smart gile gambar dier. tp x bes bile diorang slalu perang time mlm. smr2 je orng dier. tp sdp gak tengok. haha.. bes giler seyh...

ni ha snapshot citer ni..








P/S: smlm lps habis tengok cite the paficic, tngok plak cite mall cop, sdng menunggu cite mall cop, tengok la plak the making evolusi KL drift 2, mcm bes je tengok diorang nyer trailer..
0

congratulation and farewell

pertame skli aku nk conrgate kat kakak sedare aku, anak pakcik belah bapak aku, kat ati. yg telah menamatkan zaman bujangnye. somage bahagia bersame suami tercinte hingga ke akhir hayat dan mndpat zuriat yg sihat2 belake hahaha....
ibu bapaku bersame kak ati dan suaminye

dan aku juge ingin mengucapkan farewell kepada kwan2 ku yg bertuah yg terpilih untuk mengikuti kem PLKN. terutamanye kepade manep dan adil. haha..., manep dpt kem kat sarawak jd, x dpt la nk melawat beliau. tp adil dpt kem kat sepang. kalo Allah S.W.T mengizinkan. dpt la aku melawat adil kat sepang nnt.. haha. anyway, aku nak wish semoge six pack akan mendiami abdomen kamu berdue slps abis PLKN nnt ye


P/S: manep, adil jgn lupe six pack tau!!!!!!!!

biar bdn korang jd mcm ni tau nnt...