SlideShow

4

cite bulan ni

disebabkn cuti yg panjang setelah ku peroleh slps spm aku telah melihat 4 cite. mmng bes siot citer yg diorang buat, graphic diorang pon smart, especially citer 2012, mmng smart la graphic dier  walopon citer dier bnyk mengarut pasal ari kiamat kan. peduli la asal kan graphic dier smart..., citer G-force plak mmng bes, dialog diorang graphic diorang mmng bes. jln citer diorang mmng top. aku mmng mengharapkan ade la sequel bg citer ni. mmng bes sngt. aku mmng terhibur. citer astroboy ponj bole thn. karekter diorang sume comel2.n dialog pon bole thn. raksase jht dier mmng smart. care diorang lwn pon mmng smart. bgos2. last kali cite aku tengok. citer setem. yeah, mmng citer tempatan. daripada director khabir bhatia. skrip dier bole thn. jln citer mmng smart, lakonan rashidi ishak pade mulenyer kureng sikit, tp makin  lame citer tu berlangsung, dier telah membawe watak itu dgn meyakinkan skali. skali aku tengok citer ni part akhir2 tu, mcm ocean eleven lak konseo dier. tp citer ni mmng smart. tahniah malaysia.



2012



.astro boy


G-force


setem


2

chrono cross


chrono cross nie game ps1 yg aku maen dlu2, dier ni ader 2 cd, tp akumaen x abis lg cd 1. huhuhu... sdey2, aku stuck mase nk pulihkan ingatan dario. diorang suro cari miss riddle utk pulihkan ingatan dier. tp, smpai skrang aku x jumper dier duduk kat maner. dari termina smpai viper manor. sng2 satu dunia la. aku x jumpe. aku da ptus ase la ni. huhuhu. weh sape2 yg tau kat maner nak cri miss riddle, tolong bgtao aku yer. tolong sngat2. game ni mmng bes sngt. syng kalo x habeskan huhuhu....


game preview. huhuhu...






















0

sate kajang


semalam aku nk la melawat sedare aku kat putrajaya, alang2 nk pegi saner, singgah la skejap kat kajang nk makan sate kat sane, dengan harapan menggunung nk makan sate yg sdp sambil mengenang kesedapannyer tika aku makan kecil2 dulu. sampai jer akukat saner. aku mmng terkejut giler, aku tengok tempat tu mcm nk bankrup. ikit jer kedai yg bukak. dah la kotor tempat tu. nk cari meje pon x cukop. biler da dpt meje, nk tunggu pekerje dier kemas ngan amik order, mmng cam tunggu emas jatuh dari langit lame giler. tyme tu mood aku da ilang nk makan sate. mak aku ckp, sabar la skit. diorang tak cukop pekerje agak nyer. pastu kitorang pon order la. mak aku cakap, sate ayam 70 ngan sate daging 20, pastu air sirap 1, sirap limau satu, teh o ais limau satu, ngan air suam 4. kami pon menunggu ketibaan makanan kami...., biler order kitorang sampai jer, yg kitorang dapat, sate ayam 20 ngan sate daging 20. da la sate diorang x cukop masak lak tu. siot jer. air sirap ngan sirap limau lg trok, air sirap dier rase mcm sirap expired, sirap limau dier plak, masam nk mampos, mcm dier perah seguni limau dalam cawan tu. air suam kitorang order 4, dpt secawan jer. kuah kacang dier, x der lmk langsong, mcm makn air jer rase nyer. mmng sound trouble betol la pekerje kat situ. da la tandas dier infrastruktur dier kurang, siot tol...., panas hati jer biler pikir balik. bau longkang kat situ lg la, subhanallah.... Allah jer la yg tahu.... mmng berubah giler tempat tu, da x mcm dulu, mase aku kecik2 dulu mmng bes giler tmpat tu. sekarang ia hanye tinggal kenangan jer skrang ni..






sate yg aku makan mmng jauh panggang dari api dari gambar ni. beza giler.....

P/S: apabiler biler pengguna x berpuas hati begini la jadi nyer..heheheh....
0

power ranger jungle fury



aku bru jer tengok power ranger jungle fury kat tv 2, bole than gak la citer dier, walopon x setanding ngan citer kamen rider, tp care diorang lawan mmng smart, karakter2 jhat dier pon bes gak. mmng seronok la tengok, tyme babak2 diorang tnga lawan.














P/S: ckp pasal power rangers, teringat lak mase kecik2 dulu, dulu mase kecik2 aku trlampo obses sangat ngan mighty morphine power ranger... huhuhu..., korang ingat lg x????




3

allkpop



hari ni aku bru join allkpop.com, ape? aper dier allkpop tu?, oooo....... allkpop tu mcm laman web utk artis2 korea, kat situ kiter dpt tau la psal perkembangan artis2 pujaan kita, hahaha...., aku sajer jer join laman web ni, sbb borink sngat dok kat umah. dh x der keje join jer la mender ni. hehehe....


P/S: adekah aku msih lg terpengaruh ngan artis2 korea?.... entahla.. aku pon x mengerti...
5

sony ericsson satio


aku nk ckp psal enset sony ericsson yg bru, iaitu sony ericsson satio. ini bkn cam enset sony yg biase sbb dier ni enset jenis smartphone. function2 dier pon gmpk gak, skrang ni aku pkai enset sony ericsson k770i, rase cam nk tuka jer jadi satio. aku ckp mcm ni kang nangis lak enset aku nnt.huhuhu.........., information yg aku dpt pasal satio ni........



Sony Ericsson Satio

The Sony Ericsson Satio is a metal cased smartphone, announced by Sony Ericsson at theMobile World Congress in Barcelona, Spain on the 15th of February 2009 as the Idou (pronounced "I do").[1] It was released on October 7th, 2009 in the UK in 3 colour schemes: Black, Silver and Bordeaux (Red). [2]
The focus of the phone is the high quality playback of music and video, as well as photography. The camera is located on the back of the phone, behind a slider and features a xenon flash. On the side of the phone, there is a shutter button, and a button which allows you to switch between still and video modes. Next to this is a rocker switch for zooming in and out. Also on this side is a button for playback of photos or video. The other side of the phone has a sliding lock button and a covered slot for a MicroSD card.
The front of the phone is dominated by a 3.5-inch, 16:9 ratio 360x640 TFT resistive touchscreen.[3] There is also a front facing camera for video calling. At the bottom of the touchscreen are three small buttons: green (left), white (centre), and red (right).
In terms of software, Satio uses the Symbian^1 operating system, which is created collaboratively under the stewardship of the Symbian Foundation.[4] It will use the PlayNowservice, Sony Ericsson's mobile content platform, and is part of the company's new Entertainment Unlimited service.[5] In terms of connectivity, it is Wi-Fi-enabled and has a GPSchip for navigation and location-based services. It also supports full Flash for video playback.
The phone was withdrawn from sale in November 2009 by 2 major British retailers due to complaints from customers.[6]

Features

§                     True 16:9, 3.5 inch widescreen
§                     12.1 megapixel camera, intuitive touch focus, Xenon flash and face and smile detection
§                     Symbian S60 5th Edition Operating System
§                     Touch navigation

Dimensions

§                     112 x 55 x 13 mm
Display
§                     TFT resistive touchscreen[7]
§                     16 million colors
§                     360 x 640 pixels
§                     3.5 inches

Memory

§                     Phone memory: 128 MB
§                     microSD memory card support

Connectivity

§                     aGPS
§                     Bluetooth™ technology
§                     Modem
§                     Synchronisation PC
§                     USB support
§                     Wi-Fi 802.11 b/g, DLNA
§                     Google Maps
§                     PictBridge
§                     USB mass storage
§                     USB support
§                     TV Out

Camera

§                     12.1 MP (can use 2MP, 5MP, 9MP, 10MP and 12MP modes)
§                     Digital Zoom - up to 16x
§                     4000 x 3000 pixels
§                     Touch Capture
§                     Auto-focus
§                     Video recording (480x320 @ 30 FPS)
§                     Video light
§                     Xenon Flash
§                     Secondary video call camera
§                     Video blogging
§                     Geo-Tagging
§                     BestPic™
§                     Face detection
§                     Image stabilizer
§                     Photo fix
§                     Picture blogging
§                     Red-eye reduction
§                     Smile detection

Music

§                     Album art
§                     Bluetooth™ stereo (A2DP)
§                     Media Player
§                     Movies from PlayNow™ arena
§                     Music tones - MP3, AAC
§                     PlayNow™
§                     TrackID™

Internet

§                     Web browser - WebKit
§                     Web feeds

Entertainment

§                     3D games
§                     Java
§                     Media
§                     Radio - FM radio
§                     Video Clip
§                     Video streaming
§                     YouTube™

Messaging

§                     Email
§                     Exchange ActiveSync®
§                     Instant messaging
§                     Picture messaging (MMS)
§                     Predictive text input
§                     Sound recorder
§                     Text messaging (SMS)

Communication

§                     Polyphonic ringtones
§                     Speakerphone
§                     Vibrating Alert
§                     Video calling (Main camera)

Design

§                     Auto rotate
§                     Navigation key
§                     Picture wallpaper

Organiser

§                     Alarm clock
§                     Calculator
§                     Calendar
§                     Document editors
§                     Document readers
§                     Flight mode
§                     Handwriting recognition
§                     Notes
§                     Phone book
§                     Symbian™ OS
§                     Touchscreen


ni gmba sneakpeak sony ericsson satio....













siot................... smart kan enset nie........
weh sape nk belanjer aku enset ni angkat tangan, please!!!!!!!!!!!
1

10,000 BC


aku brsalah giler doh..., aku ingat kan citer ni x bes. tp rupe2 nyer bes giler. huhuhu...



2

cinderella man

arrgh.... skali lg aku post psal korea2 ni. tp bende ni bes sngt, x thn huhuhu... huhuhu, ader citer ni. drama korea la. tjuk dier cinderella man. genre dier...., biasela korea la katekan mestila psal romance, huhuhu, bile pikir blik, mcm maner la aku boleh tertarik nk tngok citer ni.citer ni ader 16 episode, MBC yg jd networking broadcast  citer ni. kat korea dier dityngkan pd 15 april hingge 4 jun. kirenyer, fresh lg la citer ni, lg pon aku pena tngok iklan dier kat astro. tp x ingat lak channel aper, so tngok kat you tube jer la. hehehe....,

sipnopsis citer ni....

 A story of a rich man (Lee Joon Hee) who switches lives with a man who looks identical to him only the difference between them is the other man is poor (Oh Dae San). Seo Yeo Jin is a girl who studies at fashion design school in Paris but returns to Korea after her life is turned upside down when her father


lg satu faktor pnarik citer nie, yoona SNSD pon ader brlakon dlm citer ni.huhuhu. terer siot dier brlakon, tp dier asyik nangis jer. jht btol director citer ni.


mlm td aku tengok citer valkyrie, tom cruise brlakon kat star movie. bes siot. huhuhuhu....


P/S: aku x la sngap ngan korea, i'am still watch HBO and star movies hehehehe...








5

korean artist fever


aku pon x tau knape ngan diri ku skrang nie.. huhuhu....., ntah camner aku bole dijangkiti dngan virus artis korea nie...., kdng2 bile pikir2 blik. plik gak sikap aku ni..., but i'am not a weirdo okey..., mungkin sbb aku suke dngar muzik diorang yg bes, walopon aku x phm bahase diorang, tp aku blaja skit2. mcm 'saranghae', maksod dier i love you. kalo 'yuh buhseyo', lak mcm whose there?, kalo 'babbo', maksod dier mcm fool. kalo 'molla' lak 'i don't know, kot. rase2 nyer la. lg satu psal gaye diorang yg comel, walopon ader orang kater diorang buat plastic surgery, but who cares right. they can sing and they can dance, that's enough for me. hahaha....
ade 4 group yg aku suke tengok first skali ialah



                                super junior





                        
   super junior ataupon slalu dipanggil sj ataupon suju adela boyband daripade, seoul south korea yg ditubuhkan oleh syarikat SM entertainment pade 2005, super junior jugak adela boyband yg paling trbesar di dunia kerane dianggotai oleh 13 orang ahli, iaitu leeteuk sbgai ketua kmpulan, heechul, han geng, yesung, kang-in, shindong, sungmin, eunhyuk, donghae, siwon, ryeowook, kibum, dan kyuhyun. han geng tu special skit psal dier bkn orang korea tp dier orang cine. album pertame diorang kuar ialah pade taon 2005 brtajuk super junior05(twins) , second album diorang lak pade 2007 brtjuk don't don. dan album diorang yg ketige pade taon 2009 sorry sorry. x tau btol ke x. kalo slah , salahkan wikipedia. dlm kumpulan dioarg yg paling aku respect skali ade la





                                                                         sungmin

second group yg aku suke adela.....
              


                                                                 Big Bang



  bigbang ialah korean hip hop boy band yg terdiri dr 5 orang ahli, iaitu g-dragon, sbgai ketua, pastu top, taeyang, daesung, dan seungri. diorang ni daripada syarikat YG entertainment. bnyk informotion psal diorang tp rumit sngat la nk citer kat sini, pasal diorang ni suke sngat buat solo album. buat aku pening kepale jer. tp yg pnting lgu diorang mmng bes. itu x dpt dinafikan. gaye pemakaian diorang pon smart gak. tp kalo orang malaysia pkai nmpk plik la. dlm kumpulan diorang, orang yg aku respect skali adela






                                                                            T.O.P

group yg ketige ialah..........



                                                  

                                                                           snsd



                                                  
kumpulan diorang dipanggil girls' generation atau pon SNSD. maksod SNSD ialah, so nyeo shi dae, atau pon so nyuh shi dae, diorang ni ditubuhkan oleh syarikat SM entertainment. SNSD ni terdiri daripade 9 orang ahli. iaitu taeyeon, sbgai ketua kumpulan, jessica, sunny tiffany, hyoyeon, yuri, sooyoung, yoona seohyun. aku suke sangat tengok diorang ni pon psal diorang comel2, pastu klaka lak tu prangai diorang. walauapepun. suare diorang bole thn. dan diorang sumi ni multi talented. ahli diorang yg pling aku admire skali ialah.....




                                                                            yoona

dan kumpulan yg terahkir skali ialah...............



                                                    
                                                                            2ne1

name kumpulan ni 2ne1, care nk sbut dier, sbot mcm twenty one. x yah la nk belit2kn lidah sbut name kumpulan diorang ni. diorang ni ditubuhkan oleh syarikat YG entertainment.2ne1 terdiri drpd 4 orang ahli, iaitu CL sbgai leader, park bom, dara, dan minzy. album diorang kuar taon 2009 bertajuk fire. x bnyk bole ckp psal diorang ni, psal diorang ni still bru lg. tp diorang ni mmng slalu hang out ngan big bang laa....
ahli yg aku pling respect skali kerane rambut nyer adela







                                                                            minzy

tu jer la yg aku dpt kate kan. tp aku x der la sngat sangap ngan diorang ni. minat biase jer la. alaaa... biasela remaje nk membesar la katakan hehehe...........
                          
0

i'am a free man

yahooo........................... spm da abes
da lamer  aku x post blog
skoo x kesah asal spm abis.....
yg sebenarnyer aku rase biase jer....
sape kate lps SPM bes....
biase jer aku rase.............
0

hanif aminuddin

wah...., aku respek tol la, ngan kwn aku sorang ni. hebat gak dier nier. sbnrnyer aku ckp psal dier, sbb dier tlah buat satu rencana yg begitu hebat, (bagi aku la....), x tau lak bgi korang? walaoapapon, aku tabik la ko anep, ko mmng hbat

rencane yg dier tulis tercatit di bawah

'       Nama aku Hanif. Seorang insan biasa yang telah dilahirkan oleh ibuku Haliza serta usaha bapaku Aminuddin. Bagiku semunya sudah menjadi ketentuan Allah S.W.T.
       Aku besyukur kepada tuhanku, kerana telah menjadikan diriku ini cukup sempurna, tiada cacat cela fizikal. Aku juga bersyukur kerana diriku ini telah dilahirkan sebagai islam, nabiku Muhammad S.A.W, kitab serta petunjukku Al-Quran dan As-Sunnah.
      Tapi sekarang, tidak kerap diriku ini melihat orang yang bersyukur, sedangkan mereka tidak sedar siapakah yang telah mencipta mereka serta telah memberikan nikmat dan rezeki kepada hambanya. Tidakkah mereka berasa syukur dengan apa yang telah diberikan oleh-Nya? Tapi semua alpa dan lalai dengan duniawi.
      Tapi apakan daya, sekecil-kecil manusia itu masih lagi ada yang bongkak, sombong, takbur, tamak, gila kuasa dan perkara-perkara mazmumah yang terkutuk. Sudahkah dunia kita ini akan musnah? Sempatkah kita bertaubat? Apa mungkin taubat kita diterima oleh-Nya?
       Dalam dunia moden ini, perkara yang diriku boleh lihat adalah, manusia banyak malah hampir semua begelumang dengan maksiat. Binatangkah  kita ini? Bukan binatang, malah lebih teruk lagi. Manusia kecil bersepah di tepi longkang, tong sampah dan di merata-rata tempat, bagai si anak kecil itu sudah tiada maknanya.
       Negaraku Malayasia, kini politiknya terumbang-ambing. Kerana pemimpin yang rakus, alpa, gila kuasa dan pelbagai sikap negetif. Di mana dia Abu Bakar As-Sidiq, di mana dia Saidina Umar Al-Khattab, di mana dia Hassan Al-Banna, di mana dia sultan terbaik, Sultan Mohd. Al-Fateh. Di mana mereka? Apakah sudah tiada lagi pemimpin yang ulung? sama sekali ya. Apa yang pemimpin sekarang mahukan? Apa? Apa? Kekayaan, harta, pangkat, gelaran dan semua ganjaran-ganjaran yg ada di dunia.....
      Bagaimana pula dengan tokoh-tokoh pendidikan kita, ilmuwan kita, Ibnu Sina, Ibnu khaldun, Ibnu Baitar, Al Farabi dan ramai lagi. Aku berasa kecewa dengan remaja sekarang. Penganggur bertambah, budak budak 'bodoh' makin ramai. Siapakah kita sebenarnya, mana dia ahli astronomi, doktor, arkitek, akauntan dan banyak lagi. Di mana mereka?
      Tidakkah kita bersyukur kerana dilahirkan, tumpahnya darah di Malaysia negara aman. Tidakkah kita rasa bertuah? Anak-anak muda di Palestin memegang senapang, membaling batu semata-mata untuk mempertahankan maruah serta keamanan negara mereka. Tidak bersyukur lagikah kita ini?
     Bagi sesiapa yang membaca tulisanku ini ingatlah,  dan jadikan renungan. Tiada siapa yang akan mengubah kita kecuali diri kita sendiri. Akhir kata daripad aku, Ingatlah suatu hari nanti kita akan mati. Ingatkanlah seksaan dan ganjaran kerana kita akan disumbatkan di NERAKA ataupun SYURGA.'


itulah rencana yg trelah ditulis oleh saudara hanif kita. mmng hebat! boleh jd pendakwah bebas bila besar nanti.. hehehe... Oleh itu cubalah kita mengambil sedikit nasihat mahupun pengajaran daripa rencana itu td