SlideShow

0

mengape????

aku dan keluargaku bru saje pegi ke wangsa walk mall semalam sejurus selepes pulang dri kampong. bes gak la tempat tu. first floor dier ramai giler orang, second floor dier sedang2 je orang kat situ. huhu.., yg x bes dier surau dier, tmpat wuduk tu renovet la skit manager bang oii..., habis basah lntai surau. sengal betol..., mainpoint citer ni sebenarnyer. sedang kami berjalan2, ade la orang yg pass2 flyer ni pass flyer kat aku. flyer tu bertajok, discount 20% facial face treatment. aku nmpk jer tjuk tu,aku teros panas. punyer la bnyk orang yg lalu lalang kat situ kat aku jugak dier nk kasi. aku tau la muke aku bnyk jerawat. tp aku puas hatila ngan muke aku. siot btol.., naseb baek tu mmng keje ko.... siot la ko.....
6

potato

potato A.K.A french fries, adala mkanan yg sdp dimakan jika dicicah dngan sos chili, atopon mayonnaise, dlm dunia ni yg aku tau trdpt bnyk jenis french fries seperti "thick-cut fries", "steak fries", "shoestring fries", "jojo fries", "crinkle fries", and "curly fries, mereka ni semua dibuat dri sumber yg same iaitu potato, tp disebabkan bntuk yg berbeze mereke dpt bnyk name. ade yg kate crinkle fries plng sedap dlm dunia, ade jgak orang kate yg thick cut fries yg pling sdp. tp asal diorang nk gado2 sape pling sedap, padahal diorang sume di buat dari potato jer, same jer bhn dier. prinsip ni pon same je ngan manusia. dlm manga fullmetal alchemist. edward elric kate manusia diperbuat drpd 35 litre of water, 25 kilograms of carbon, 4 litre of ammonia, 1.5 kilogram of lime, 800 grams of phosphorous, 250 gram of salt, 100 grams of saltpeter, 80 grams of sulfur, 7.5 grams of fluorine, 5 grams of iron, 3 grams of silicon, and a little bit of 15 other element. so kite ni diperbuat darpade bhn yg same. jd asal nk gado2 sape yg pling cantik setiap orang ader taste masing2. oleh itu kite ni semuanyer same jer...


CURLY FRIES



STRAIGHT CUT FRIES 


SHOESTRING FRIES


STEAK FRIES

JOJO FRIES



CRINKLE FRIES
0

the boy in the striped pyjamas

ini 2008 punyer citer, x tau la femes ke x citer ni tp, citer dier mmng bes la. pengarah dier mmng hebat. walopon ending citer ni dpt diduga, tp aku still x dpt menerima hakikat ending dier mcmtu. siot giler ksin bruno, dier dah la baek, asal dier mati. sepatotnyer bpk dier yg mati yg kejam tu bapak dier. da la innocent abis bdak tu.., plakon dier plak asa butterfield mmng sesuai ngan watak ni. mule2 aku tengok muke dier ni mase awal citer mcm hitler doh, tp makin lame citer tu berlalu da ok da muke dier.., tp bdak ni sikit jer la citer dier brlakon, tp umur dier baru 13 taon, mude lg tu. huhu.. anyway this is such an enjoying movie, even tough i don't like its ending because its so cruel for him to accept his destiny to die in such a way..


THE BOYS IN THE STRIPED PYJAMAS


P/S: da lame aku x post blog kan... huhuhu...
0

one manga

sbb da x der mende nk di buat kat umah ini jd www.onemanga.com telah menjadi  salah satu tmpat utk aku mnghabiskan sisa2 hidup aku...., apabila manga bleach, naruto, dan kekkaishi telah abis aku bace smpai dier punyer latest episode. keboringan dtng skali lg menghantui hidup aku.., tp aku telah mnjumpai bhan bacaan smpingan iaitu..


HISTORY STRONGEST DISCIPLE KENICHI

bes giler komik ni gua kate lu..., care dier lwn mmng smart hero dier kenichi tu blaja bnyk seni memperthnkan diri mcm, jujitsu, karate, muay thai, chinese kempo, ngan seni pdng, lwn dier plak pon mcm2 jenis seni pertahanan diri, mcm boxing, chinese martial art, yoga, judo, even pencak silat pon ader. pastu kat dlm komik ni, mcm2 info psal martial yg dpt kite blaja. contoh yg aku dpt tau, yg pencak silat tu sebenarnyer dtng daripada indonesia.. adui sdikt kecewa la aku psal tu. tp care dier lwn mmng smart, mmng semngat giler la bile nk bace mende ni...

satu lg komik yg aku bace....


                                                         
BAKUMAN

manga ni plak citer psal 2 orng bdk yg nk jd mangaka. citer mngkin x rmai orng minat, sbb dialog dier bnyk giler. tp yg bes nyer, kite dpt tau la camne kehidupan seorang mangaka, ni ngan tau care dier bekerja dan tau proses pemilihan manga untuk msuk dlm majalah jump... tp mmng bes la bnyk info leh dpt
2

aku sangka....

aku sangka kat facebook x der mende nk bwat, tp game kat situ bes2. game tu ader kat ms gak, tp enth knape aku x tertarik nk main kat ms. tp bile aku sign up facebook jer, aku brminat maen game tu. plik2. aku rase sbb kat fb aku x tau nk bwat aper kot. sbb tu la aku main game jer kat situ hahaha...

game yg aku maen kt ms skrang ni....



vampire wars


ngan........




mafia wars


P/S: weh sape yg ade fb, pastu main game ni join la group aku.. aku asik kene belasah je.. bangkai btol
4

test jpj

yeeaaa....., syukur alhamdulillah, selesai la suda aku test moto ngan jpj. naseb baek lps huhuhu... full mark lak tu (bukan nk bangge tp nk tunjuk je) hehehe..., lps ni aku buat sujud syukur la time solat nnt..., menggigil aku siot time buat test tu, ingat kan x lps sbb aku ade buat slack skit time emergency break test td.., tp aku rase dier x prasan kot. hahaha... naseb baek aku.., yg pling aku x thn nyer lps da abes test tu. cikgu kat skem tu suro la bkak helmet. tp psal tngan aku menggigil cam nk mampos aku x dpt bkak. last2 cikgu tui yg tlong bkak kan... mlu siot.. tp time kasih cikgu, cikgu mmng baek. anyway lps ni kene amik lesen kete lak. hahaha..  here i come...



lps ni bole aku tmpl p kat moto.. hahaha
2

keje???

apebiler aku melayari internet streamyx pade ptng2, aku slalu bkk myspace dn facebook. aku sedari hnyer sekelumit kwn2 ku yg on9, ape makne nyer ini. adekah mereka kuar brjln2, atau pon sdng tido petng yg lena, ataupon sdng menolong ibu di dapur, x pon sdng syok bermain DOTA. kemungkinan yg pling aku x suke skali ade la adakah mereka sdh bekerja..., TIDAK!!!!!!!!!!!!, tnggula aku dulu kwn2, cpt nyer korang cri keje. selagi aku x dpt lesen moto ngan kete ni, slagi tu la aku x leh keje. kjm nyer dunia, terseksa jiwa raga, huhuhu......



ijat anda bole cari keje, kami sokong awak.., ijat fighting!!!

6

ibrahim's family secret

slps penat berjoging bersame ibuku di taman sri gombak kot  name tempat dier, aku pon melabohkan punggung aku di ats seat kete rush untuk beransur pulang.., tibe2 ibuku membangkitkan tntng perangai bapak aku yg suke tuka2 kete ni. persoalan itu  telah membangkit kan nafsu ingin tahu aku tentang bapaku. setibanyer dirumah aku pon meluru ke arah ibuku utk bertnyer dengan lebih lanjut tentang perkara itu. dengan kerjasama yg tulus ikhlas dr pada ibuku, aku telah dapat membongkar satu rahsia di dalam Ibrahim's family.




kereta pertama yg bapak bapak aku beli adela kete mazda 323 hatchback 1986 manual bernombor plat 'mq 3227' , kete ini adela kete yg paling lama dipkai oleh bpk aku, iaitu selama 4 thun. ia adela kete secondhand jer. bpk aku beli kete ini pade taon 1994


ini bukan gmbar sebenar, colour kete tu warne merah, patern dier camni la...


selepas bapaku menjual kete mazda tu. dier pon membeli kete proton kancil bergear manual, dan bernomborkan platkan 'wgs 2990'. kete ini dibeli pada taon 1998. jangka hayat kete ni pon hanyela selama 3 taon saje. ia dijual pade akhir taon 2001.



ini bukan gambr yg sebenar. colour kete yg sebenarnyer  warne hijau

pada ujung taon 2002 bapaku telah membeli kete proton waja manual, bernombor plat, 'wkf 4904', mase bangge giler dpt kete ni. yela dari kancil bertuka ke waja, sape x bangge. haha.., jangka hayat dier pon pendek jer.. slame 2 thun jer. tp bes la bwk waja..


ini bukan kete dier yg sebenar. kete yg sebenar, colour blue skyline., 1.6 jer...


mase da ade kete waja tu, kitorang pndh ke negeri sembilan. bpk aku yg terpakse ulang alik dr negeri smbilan ke selangor utk bekerje. pon membeli sebuah kete kancil secondhand auto bernombor plat 'wfj 9800' pada taon 2003, utk kegunaan domestik ibuku, seperti mnghantar aku ke sekolah atau apa2 jenis pekerjaan yg memerlukan pengangkutan. kete ni kitorang pkai setahun lbh jer jer.




ini bukan gambar yg sebenar. tp colour dier same la, warne putih..



selepas kami berpindah kembali ke selangor, pada ujung taon 2004, bpk aku pon menjual kete  proton waja berserta dengan kete kancil auto kami, beliau menggantikan kete waja dan kete kancil kami dengan kete proton perdana v6 auto secondhand bernombor plat 'whr 6254', jangka hayat nyer selama 2 taon setengah. bpk aku mengakui itulah kerete yg pling sdp dibawa. mak aku pon syang kete ni



ini bukan gambar kete yg sebenar. tp colour ngan patern dier sebijik ngan dalam gambar ni..



pade ujong2 tahun 2008, bapaku terpaksa menjual kereta proton perdana utk membeli 2 buah kerete bg menampung tumbesaran ank2 beliau. kerete toyota vios auto type j bernombor plat 'wrq 6985' utk dinaiki kami sekeluarga. kete vios ni juga menjadi salah satu kete kegemaran ayahku. jangka hayat kete ni hanyalah slama setaon setengah jer..



ini bukan gambar yg sebenar, ini vios type s, bpk akunyer type j. tp colour dier samela


kemudian sebulan slps membeli kete toyota vios. bpkku lantas mmbeli  new saga auto bernombor plat 'wrt 4348', untuk kegunaan ibuku pula. kete ini masih lg dipkai sehingga kini..


ini bukan gambr kete yg sebenar. kete bpk aku colour hitam

kerete terkini yg bpk aku beli adela kerete toyota rush auto type g secondhand bernombor plat 'wsc 4999' utk menggantikan kete toyota vios. tindakan ini agak munasabah, kerana kerete vios itu tidak dpt menampung kelime-lime punggung ank beliau. kete ini dipkai sehingge kini..


ini bukan gambar kete yg sebenar. kete sebenar colour warne hitam..


p/s: aku sebenarnyer mengharapkan bpk aku beli kete proton exora, tp dier da beli rush plak. hmm... x dpt merase naik exora..
1

sweet home alabama



filem ni membawe makne yg sngt besr dlm idop aku, ni bukan filem pertame yg aku tengok. tp ni filem romantik komedi pertama yg aku tngok. huhuhu, x ingat la umor brape aku tngok citer ni. tp yg aku ingat aku tngok citer ni ngan kkk aku. hohoho, semenjak itula aku mula tertarik utk tengok movie2 nie. cite2 aku nk tengok sume movie kat dunie ni. (yg bes jer la).. hehehe. tp kan citer ni mmng bes, rambut reese whiterspoon lawa la dlm citer ni. aku suke tengok. jln citer dier pon bes, tp x brape sdey sngt la citer ni. tp tetap enjoy
0

when harry met sally



citer ni citer lame, genre dier romantik komedi, yeah i like this kind of story, what... you have a problem with that!!!, so what, i dont' care i like every movie in this world, if you have a problem with that i will send you to the bottom of the hell..., hahaha.., citer dier bole thn la, agak slow jln citer citer dier, tp ader makne. plng bes mase diorang berbual psal topik #@$*#%, x leh sbut kat sini kene sensored sikit. kalo nk tau kene tengok sndiri citer dier, hehehe.. tp bes la plakon pompuan dier meg ryan mmng cute dlm citer. plakon laki dier ni enthla, skjp nmpk ensem, pndng skjp lg, bole thn la, kalo pndng skali lg phm2 je la. hehe. tp dier mmng terer brlakon. mmng mantap la. plng bes tyme babak dier ckp lju2, bes giler smpai subtitle pon x smpt kuar. haha. anyway i'am enjoy this movie






MEG RYAN (ni tyme dier lawa lg skrang da tue da..)

0

this is some awesome movie






aku bru tengok citer ni kat HBO td, ingatkn x bes. rupe2 nyer bes sngt. citer dier psal sikap manusia. mmng terer la director dier direct citer ni. plakon laki dier john cusack. mmng terer brlakon jd bapak. mmng dpt rase la feel dier sbgai bapak yg sweet dlm citer ni. time citer 2012 pon dier berlakon sbagai bapak orang. time tu pon aku dapat rase feel dier sbgai bpk orang. conclusion yg aku assume sndiri, yg dier ni mmng terer la kalo brlakon bab2, psal anak ngan bapak ni. bobby coleman lak yg brlakon sbgai anak kpd john cusack, mmng terer membwk watak dier sbgai budak plik yg berasal dri mars skrang ni umor dier bru 13 taon, mude lg weh.., citer ni mmng sdp dan membawa makna yg berbeza kepade setiap orang. anyway gandingan 2 actor ini mmng hebat



JOHN CUSACK




BOBBY COLEMAN

2

facebook



aku bru buat account facebook aku, tp aku langsong x phm nk gune dier mcm maner.  huhuhu..

1

bleach

ooohh....... man, aku rase mcm bleach da nk dekat abis la bro...


smart sioot. smpai terangkat punggung aku bace citer ni. huhu. aizen2, biler ko nk mampos ni woi. ichigo bantai dier cukop2 ye. ganbatte. huhuhu

P/S: naruto biler ko nk update ni bro..


4

what is wrong with my home dammit!!!!!!!!!!!!

hari ini tepat pkul 2, adik aku nk gi skola agame, sementere tu aku melayan citer journey to the center of the earth yg dilakonkan oleh brendan fraser yh ditayang kan di HBO. tetibe mak aku menyeru name aku. rupe2 nyer tombol pintu umah aku rosak. ah sudah terperangkap la kami kat dlm umah sendiri. mak aku pon tepon bpk aku nk mntak dier tolong bukak pintu dari luar. tetapi rancangan kami gagal. kami terpakse mengambil langkah drastik. kami terpakse mengorbankan tombol pintu rumah kami yg telah berkhidmat selame 6 thun. dengan hammer, dan tenaga ku serta perasaan berbelah bahagi. aku pon menghancurkan nyer sehingga dier da x der rupe tombol pintu lagi. kemudian mak aku berlalu pegi bersame bpakku untuk menghantar adik ku dan mmbeli tombol pintu bru. sebelum ibuku berangkat. dier berpesan. selesaikan tombol ini. aku pon merenung ke arah tombol pintu itu dalam2. dan berulang2 kali meminta maaf.....



keadaan pintu umah aku selepas selepas tragedi 7 januari
3

azam 2010


aku  x tau lg la, aper azam thun bru aku cume 1 jer yg terlintas kat fikiran aku ni..., aku nk dapt bdn cam hugh jackman la, macho siot....


HUGH JACKMAN

tough siot bdan dier six pack lg tue. smart siiioooooooott............, tp bulu aku x la lebat cam dier, serius x tipo. hehehe.........
3

10 orang yg bole buat aku pecah perot

orang2 yg bkal disenaraikan ni, tidak disusun mengikut urutan yer. kalo aku ltk dier nombor satu, x bermaksud dier ni pling lawak. sbb bagi aku, lawk diorang ni setare je. ramai lg yg orang yg lawk tp aku amik sepuluh jer sbb no. sepuluh tu lawa...kan...kan.., number orang yg bole buat aku pecah perot ialah....




ADAM SANDLER

dier nk kate lawak, bole la jugak, aku suke tengok dier sbb dier ni mmng pandai berlakon, serius pandai. dier biasenyer orang gelak melalui lawak percakapan. lawak gaye ni kurang sikit. tp lawak gaye yg dier bnyk buat dlm citer, you don't mess with the zohan. aku mmng suke la tngok citer yg dier berlakon. bnyk gak pengajaran yg kite leh dpt dlm citer yg dier berlakon ngan dier produce.., citer dier yg aku da tengok adela, Airheads, The longest yard, Click, I pronounce you chuck and larry, You don't mess with the zohan, waterboy, ngan Bedtime stories.




BEN STILLER

dier ni hampir same je ngan adam sandler. dulu mase aku ingusan lg. aku keliru dier ngan adam sandler la, sbb lwk diorang ni hmpi same jer. citer dier yg aku da tengok ialah, there's something about mary, meet the parents, meet the fockers, anchorman, dodgeball, starsky and hutch, along came polly, night at the museum, the heartbreak kid,  ngan tropic thunder.



JIM CARREY
ha dier ni jenis lawk melalui percakapn ngan gaye. muke dier mmng lawak giler. dulu dier mmng lawak tp skrang orang kate dier da x lawak da, but still bg aku dier ni mmng lawak, sbb dier la orang inggeris yg pertama skali aku tengok lawk. huhu..., citer yg aku pena tengok ialah, the mask, batman forever, liar liar, me myself and irene, how grinch stole chrismast, bruce almighty( citer ni khurafat skit), lemony snicket's A series of unfortunate event, ngan fun with dick and jane.



ROWAN ATKINSON
dier ni mmng orang kenal la ngan lawak dier, dier ni feymes ngan sitcom comedy mr. bean, lawk dier ni lebih kepade pegerakan ngan care dier la. dier ni kurang sikit bercakap, sbb watak dier kot. citer dier aku pena tengok ialah, Mr. bean the ultimate disaster movie, johnny english, ngan mr. bean holiday.



NABIL
aku rase dier ni jer la pelawak kat Malaysia ni yg aku suke selaen dari P. ramlee, aku suke dier psal lawk dier yg spontan ngan selambe jer. aku suke btol tengok show, lu pikir la sendiri. citer dier yg aku pena dengar citer sifu dengan tongga, tp aku blom tengok lg lak citer tue...hehe..



OWEN WILSON
dier ni nak kate komedian, x la jugak pasal ader gak citer serius yg dier berlakon. tp kalo dier berlakon citer lawk mmng lawak, sbb lawk dier rilek je mcm adam sandler ngan ben stiller tp lebih fresh skit, lebih kurang mcm tu la . kirenyer dier ni hebat gak la berlakon, citer dier yg aku pena tengok, armageddon, meet the parents, shanghai noon, shanghai knight, meet the fockers, strasky and hutch, wedding crusher, (you, me, and dupree),  ngan drillbit taylor.



STEVE MARTIN
dier ni hampir same gak ngan jim carrey, tp aku rase eksperasi muke dier lg lawak la. aku pon x tau knape. tp dier ni mmng lawk. aku suke gile tengok dier berlakon. mmng unik la aku rase dier nie. lg satu yg menarik aku dri kecik tengok dier msih lg x dpt menasfir umur dier.haha.., citer dier yg aku pena tengok, sgt.bilko, bowfinger, cheaper by the dozen, the pink panthe, ngan the ping panther 2, aku teringin nk tengok citer cheaper by the dozen 2, x tengok2 lg citer tu..



JACKIE CHAN
dier ni sebenar nyer bukan pelakon lawk, dier ni bnyk brlakon citer lawan2, tp care dier lwn tu yg buat aku ketawe, entah la, aku rase mcm aku jer kot rase dier ni lawk, tp serius aku kate kalo aku tengok citer dier berlakon, mesti ade tergelak. tp jackie chan mmng antare plakon favorite aku la. citer dier yang aku pena tengok, drunken master, police story 1, 2, and 3, the new police story , rush hour, 1,2 and 3, shanghai noon, shanghai knights, who am i, rob-b-hood, the forbidden kingdom, lg pon dier ni mmng tere kungfu ngan slalu bwat stunt sendiri.



ROBIN WILLIAMS
dier ni spesel skit, dier ni comedian tp terer gak berlakon citer yg serius2, dier ni gak suda lame aku perhatikan. mmng terer la dier berlakon. mase aku kecik2 aku x suke sngat dier, enth knape la??, aper nth masalah aku ngan  dier. tp semakin aku mmbesr, aku stat respek dier. dier ni mmng smart la weh. citer dier yg aku pena tengok. good morning vietnam, hook, mrs. doubtfire, jumanji, flubber, jack, bicentennial man, patch adams, jakob the liar, the final cut, the big white, man of the year, ngan RV



ABDUL WASIQ BIN SABRI
aku tau, aku tau. dier ni bukan pelakon atopon selebriti, dier ni manusia biase jer. dier ni kwn aku tp sumph aku ckp, kalo dok ngan dier kalo x ketawe mmng x sah. serius aku ckp..

4

sakit sangat

suatu hari aku nmpak la ikan gapi yg mak aku bela ni mati. lps dier mati, mayat dier terlekat kat water pump tu. kesian lak aku tengok. lalu aku pon cube menguis-nguis mayat tu dengan kayu hiasan akuarium. nk kasi dier lepas la katekan. sdng aku menguis-nguis mayat tu. aku kene current lak. siat sakit btol menggelupar gak aku kat situ. nasib baik aku x tolak akuarium tu jtoh. siot nyer water pump. lps aku kawen nnt jgn harap la kau nk beli ko. siap ko. pdn muke ko. pueh ati aku