SlideShow

5

match

pg td, aku pegi la tngok bdak2 skola aku pegi lwn softball kat sungai kertas, ari ni pompuan ngan laki ade 1 game je, team dak pompuan kalah ngan teknik gombak, 6-8  kot..., tp team dak laki menang lwn ngan bdak taman melawati, 19-18, tu pon diorang catch up blik time second innings, aku ingat kan diorang da nk klah da. tp alhamdulillah, mnag gak diorang.

P/S: harap2 esok pon diorang menang gak..
3

Korean flu

korean flu ni bkan satu penyakit ye....,jgn pikir laen2 plak, dulu time remaje2 dlm enset aku ade lagu2 melayu ngan omputih je, skrang ni bila aku sudah menginjak dewase, lgu2 bernada korea la plak yg berkumandang kat telinge aku, dulu skit je lgu grup korea yg aku dengar, mcm, super junior, big bang, ngan SNSD, skrang ni tmbh lg group2 yg aku dngr.. mcm


                                                                       BEAST/ B2ST



U-KISS



T-ARA



KARA
2

future

mase ari tue aku gi la interview kat SPA(suruhanjaya perkhidmatan Malaysia), x tau la perkataan ape yg dpt disamakn ngan perasaan akul. aduyaii.... mntak2 la dpt upu. da la metrik x dpt!!!!!




P/S: mase aku gi interview tu, ade tv3 dtng, hahaha...
1

sdey...huhuhu..

ari tue aku ade tengok cite kat star movie tjuk die, watching detective. actress die lucy liu, comel die dlm cite tu, tp yg bes nyer ader dialog yg smart dlm cite tue, die time babak lucy jln kat kubor die ckp " apabila aku berjalan di kubur, aku suka tengok tarikh orang yg mati yg same dngan tarikh lahir aku. ia bagaikan, aku menggantikan tempat die kat dunia ni" smart siot dialog tu...


 ckp pasal tarikh lahir, aku ade tertengok iklan kat tv pasal seorang wanita, dier kate dier slalu smbot ari lahir die dngan care yg gembira, tp bile die melahirkan anak, baru dier tahu berape sakitnyer ibu dier nk melahirkan die. sejak ari tue, dier da x sambot da hari lahir dier. dlm kate2 dier tu, btol jugak kan, apsal kite nk happy time tu, sdngkan orang yg kite paling syang kat dunia sdng dlm keadaan sakit pada hari lahir kita. oleh itu, sayang la ibu kite slalu..




P/S: aku x dpt metrik....Siot tolllllll!!!!!!!!
3

comeback PART 2 "THE NEXT DAY"!!!!!!

tragedi ni terjadi pada keesokan harinye selepas kami menonton cite yg  penoh kontreversi "clash of the titans", tragedi ni bemula, pabila pasukan hoki smksp ingin mengadakan latihan di padang turf di Stadium Tun Abdul Razak (tu la kot.. name stadium tu) pade tragedi itu aku terkejot paliba sebuah kereta naza ria, mamarkir kan dirinya di hadapan tubuhku. da la farid nizar lak yg bawak. gerombolan kami di anggotai oleh, aku, farid, halim. nyai, kecik ngan tong. setibe nye nye kami disane, kami pon terus bermain. (ade pasukan hoki australia dtng gak time tu, tough2 pompuan diorang). tragedi bermula apabila kami mahu pulang, gerombolan kami telah disertai oleh amir iman. tragedi ni bermula apabila, farid nizar tersalah jalan, die da masuk highway. time tu kitorang rilek lg. nyai ckp "takpe2, nnt kite bole lalu ikot Duke". Tetapi bagaikan jatuh ditimpa tangga, farid terlepas plak lk jln nk masuk duke. nyai ckp lg "takpe2, kite bole kuar ikot Shah Alam. tetapi kami sesat plak kat shah alam. lalu amir iman mencadangkan untuk ikot sungai buloh je. terpaskse la kami ptah blik. dari sungai buloh tu kami kuar ikot kepong, dan akhirnya kami tibe ke destinasi kami.. Alhamdulillah

P/S: aku orng yg pling snyap dlm kete tu, sbb aku langsong x tau jlan. hahaha..
0

comeback!!!

hohohoho...... semenjak aku menjawat jawatan penganggur yg berkaliber ni, aku seringkali kuar jln2 ngan kwn2 ku, ade time ari rabu tu aku, nyai tong, halim, ngan kecik. pegi KLCC nk tengok cite clash of the titans la.., bile smpai je kat stesen KLCC, nk la trus beli tiket tmn melati sbb nnt, time blk, x der la sbok2 nk pegi beli. time nk beli tiket tu lak, nyai buat hal. dier terbeli tiket wangsa maju. sengal betol cashier giant ni. nasib baik ade mamat cine tu snggup beli tiket die. well kitorang mkn tengh hari kat mc donald. sbb ade mc value lunch. ngan bole refill air. tp time nk refill air tue. semua cam cencorot, malu nk mintak. sengal btol la korang ni, jantina je lelaki. huhuhu.


Tp kan, kalo korang nk tau, kitorang mmng x puas hati ngan cite ni, bukan the whole story la, time climax dier tu. sengal btol la sape yg tulis skrip cite ni. ade ke patot, raksase kraken tu nk kuar dr air punye la lame nk mampos. hero die lak hanye tayang je kepala medussa kat dpn kraken tu. trus kraken tu mati. mengarut je. yg  pling mengarut mase hades dtng nk lwn ngan perseus tu. gaye dier msuk tu mmng smart dah. terangkat punngung aku. tp time lawan dier cam bubor. hero dier baling je pdang kat badan dier. hades trus kalah. ape ni bro x smpai seminit, villians dier trus kalah. tercengang aku tengok citer tu mcm tu. naseb baek time dier lwn scorpion ngan medussa tu bes

P/S: anyway we enjoy this movie, and kitorang jumpe fahrin ahmad time on the way blik. ( serius aku ckp, aku smpat bertentangan mate ngan dier. tp diorang sume x caye)
1

the pacific (HBO miniseries)


smalam aku tengok cite the pacific kat HBO, bes gak la cite dier..., time dier perang lg bes tengok. smart gile gambar dier. tp x bes bile diorang slalu perang time mlm. smr2 je orng dier. tp sdp gak tengok. haha.. bes giler seyh...

ni ha snapshot citer ni..








P/S: smlm lps habis tengok cite the paficic, tngok plak cite mall cop, sdng menunggu cite mall cop, tengok la plak the making evolusi KL drift 2, mcm bes je tengok diorang nyer trailer..