SlideShow

3

10 orang yg bole buat aku pecah perot

orang2 yg bkal disenaraikan ni, tidak disusun mengikut urutan yer. kalo aku ltk dier nombor satu, x bermaksud dier ni pling lawak. sbb bagi aku, lawk diorang ni setare je. ramai lg yg orang yg lawk tp aku amik sepuluh jer sbb no. sepuluh tu lawa...kan...kan.., number orang yg bole buat aku pecah perot ialah....




ADAM SANDLER

dier nk kate lawak, bole la jugak, aku suke tengok dier sbb dier ni mmng pandai berlakon, serius pandai. dier biasenyer orang gelak melalui lawak percakapan. lawak gaye ni kurang sikit. tp lawak gaye yg dier bnyk buat dlm citer, you don't mess with the zohan. aku mmng suke la tngok citer yg dier berlakon. bnyk gak pengajaran yg kite leh dpt dlm citer yg dier berlakon ngan dier produce.., citer dier yg aku da tengok adela, Airheads, The longest yard, Click, I pronounce you chuck and larry, You don't mess with the zohan, waterboy, ngan Bedtime stories.




BEN STILLER

dier ni hampir same je ngan adam sandler. dulu mase aku ingusan lg. aku keliru dier ngan adam sandler la, sbb lwk diorang ni hmpi same jer. citer dier yg aku da tengok ialah, there's something about mary, meet the parents, meet the fockers, anchorman, dodgeball, starsky and hutch, along came polly, night at the museum, the heartbreak kid,  ngan tropic thunder.



JIM CARREY
ha dier ni jenis lawk melalui percakapn ngan gaye. muke dier mmng lawak giler. dulu dier mmng lawak tp skrang orang kate dier da x lawak da, but still bg aku dier ni mmng lawak, sbb dier la orang inggeris yg pertama skali aku tengok lawk. huhu..., citer yg aku pena tengok ialah, the mask, batman forever, liar liar, me myself and irene, how grinch stole chrismast, bruce almighty( citer ni khurafat skit), lemony snicket's A series of unfortunate event, ngan fun with dick and jane.



ROWAN ATKINSON
dier ni mmng orang kenal la ngan lawak dier, dier ni feymes ngan sitcom comedy mr. bean, lawk dier ni lebih kepade pegerakan ngan care dier la. dier ni kurang sikit bercakap, sbb watak dier kot. citer dier aku pena tengok ialah, Mr. bean the ultimate disaster movie, johnny english, ngan mr. bean holiday.



NABIL
aku rase dier ni jer la pelawak kat Malaysia ni yg aku suke selaen dari P. ramlee, aku suke dier psal lawk dier yg spontan ngan selambe jer. aku suke btol tengok show, lu pikir la sendiri. citer dier yg aku pena dengar citer sifu dengan tongga, tp aku blom tengok lg lak citer tue...hehe..



OWEN WILSON
dier ni nak kate komedian, x la jugak pasal ader gak citer serius yg dier berlakon. tp kalo dier berlakon citer lawk mmng lawak, sbb lawk dier rilek je mcm adam sandler ngan ben stiller tp lebih fresh skit, lebih kurang mcm tu la . kirenyer dier ni hebat gak la berlakon, citer dier yg aku pena tengok, armageddon, meet the parents, shanghai noon, shanghai knight, meet the fockers, strasky and hutch, wedding crusher, (you, me, and dupree),  ngan drillbit taylor.



STEVE MARTIN
dier ni hampir same gak ngan jim carrey, tp aku rase eksperasi muke dier lg lawak la. aku pon x tau knape. tp dier ni mmng lawk. aku suke gile tengok dier berlakon. mmng unik la aku rase dier nie. lg satu yg menarik aku dri kecik tengok dier msih lg x dpt menasfir umur dier.haha.., citer dier yg aku pena tengok, sgt.bilko, bowfinger, cheaper by the dozen, the pink panthe, ngan the ping panther 2, aku teringin nk tengok citer cheaper by the dozen 2, x tengok2 lg citer tu..



JACKIE CHAN
dier ni sebenar nyer bukan pelakon lawk, dier ni bnyk brlakon citer lawan2, tp care dier lwn tu yg buat aku ketawe, entah la, aku rase mcm aku jer kot rase dier ni lawk, tp serius aku kate kalo aku tengok citer dier berlakon, mesti ade tergelak. tp jackie chan mmng antare plakon favorite aku la. citer dier yang aku pena tengok, drunken master, police story 1, 2, and 3, the new police story , rush hour, 1,2 and 3, shanghai noon, shanghai knights, who am i, rob-b-hood, the forbidden kingdom, lg pon dier ni mmng tere kungfu ngan slalu bwat stunt sendiri.



ROBIN WILLIAMS
dier ni spesel skit, dier ni comedian tp terer gak berlakon citer yg serius2, dier ni gak suda lame aku perhatikan. mmng terer la dier berlakon. mase aku kecik2 aku x suke sngat dier, enth knape la??, aper nth masalah aku ngan  dier. tp semakin aku mmbesr, aku stat respek dier. dier ni mmng smart la weh. citer dier yg aku pena tengok. good morning vietnam, hook, mrs. doubtfire, jumanji, flubber, jack, bicentennial man, patch adams, jakob the liar, the final cut, the big white, man of the year, ngan RV



ABDUL WASIQ BIN SABRI
aku tau, aku tau. dier ni bukan pelakon atopon selebriti, dier ni manusia biase jer. dier ni kwn aku tp sumph aku ckp, kalo dok ngan dier kalo x ketawe mmng x sah. serius aku ckp..

3 comments:

Sarah Alia Shahrim

lol!

syakirah

hahha lawakla. hhe

Anonymous

You made some excellent points there. I did a search on the subject and barely found any specific details on other sites, but then great to be here, seriously, appreciate that.

- Lucas